Selasa, 5 April 2011

BULAN ULANGTAHUN PERKAHWINAN IBU & AYAH YANG KE TUJUH.......

Bulan ulangtahun perkahwinan ibu dan ayah datang lagi.... 29 April 2011 ni nanti, genablah usia oerkahwinan kami yang ke tujuh... Alhamdulillah...hingga saat ini ayah_Faaiz yang ibu kenal 16 tahun yang lalu , masih sama.... dan ibu harapkan semoga kasih sayang nya pada ibu masih sama sampai bila-bila... walaupun ibu dah tiada...
Ibu suka tengok citer ASMARA tu..dan setiap kali ibu tonton,,,setiap kali itulah ibu akan berkata " Ayah..kalau ditakdirkan ibu pergi dulu dari ayah....ibu tak marah kalau ayah kahwin lagi...Tapi..satu saja yang ibu minta....hanya ibu nakkan ada ruang untuk ibu dihati ayah...dan ruang itu hanya untuk memori bersama ibu sampai bila2..." dan tiap kali itulah ayah tak suka ibu tonton drama macam tu...
*
Ibu rase nak citer sikitlah kenangan cinta ibu kat anak2 ibu ni...

Gambar diatas ni, gambar masa ibu cintan cintun dulu...Haaaa...ni bukan nak ngajar anak2 ibu wat jahat tau...gambar tu pun kakak ibu yang tangkapkan...( mak ita).. itu tandanya..ada orang ketiga masa ibu berjumpa ngan ayah tau..ORANG KETIGA, bukan YANG KETIGA....
masa ni ayah dah kerja...kerja cop baju (krafmatrik) ..
Ibu kenal ayah mase Form 2 dan ayah mase tu form 4.. mase tu jeling2 jer..sebab mase tu ayah sekolah pagi dan ibu petang...selisih mase nak masuk n balik ajer...
Yang betul2 nya tahun 1995.. nak citer macam mana terjadinya..panjang sangat...sebab terlalu ramai orang yang terlibat.. pendek cerita dari sekeping kad yang bertulis " for my sweet heart from Harry " ( org yang disebaliknya)...kaji punya kaji..selidik punya selidik..upenye bukan si Harry.. tapi si Faaiz...
*
Cintan-cintun sekolah ni...berlarutan hingga dewasa...tapi cintan-cintun ibu dan ayah ni tak macam orang lain yang selalu berdating, berkepit macam belangkas...kami ni pelik sikit...sampai orang tak tau yang kami ni ade ehem,,ehem.. Kalau keluar pun 1 bulan mungkin sekali sahaja.. walaupun ibu dan ayah sekampung...yang tau hubungan kami...keluarga dan ade sorang je budak kat kampung tu yang tau..sebab ade sekali teserempak ngan dia... yang lain semua tak tau..termasuk kengkawan ibu..
*
Tahun 2003..ibu dan ayah bertunang...mase tu semua orang terkejut.."mase bile anak brahim ngan anak zainal tu berkawan?" Bertunang pun tak lama...29.4.2004.....Ibu ngan ayah di ijabkabulkan...Alhamdullillah...sebab ibu dikurniakan seorang suami yang boleh membimbing ibu, dan penyayang...Dan Perkataan pertama ibu selepas diijabkabulkan " Terima kasih abang, kerana sudi mengambil ayang sebagai isteri"...harapan ibu semoga kasih sayang ini kekal hingga keakhir hayat kami.... Ibu bukan mahu membangga diri...ibu tahu, masa akan datang kiter tak tahu...setiap manusia boleh berubah...tapi sekurang2nya ibu pernah menjadi orang kesayangan ayah....
*


29.4.2004.......Selepas isyak...ibu sah menjadi isteri ayah.... dinikahkan oleh Naib Khadi Ustaz Yahya B Ali.
*

Disekitar hari bahagia ibu dan ayah...
*
Gambar kenangan kami berdua.....

Gambar ni semua mase ibu ngan ayah nak pergi kerja....
*

Antara gambar mase kami bercuti.............
*


Gambar ni mase ibu masuk wad ketika nak bersalin kali kedua.....
*

DAN.............. Kini ALLAH SWT telah menguniakan sepasang Putera dan Puteri yang hensem dan Comel..yang sehat, yang cerdik, yang manja..dan yang paling penting...Paling berharga untuk ibu dan ayah....
*
Semoga keluarga kiter bahagia dan ceria selalu...Amin...........

1 ulasan: